5 januari, 2016

VED

HUR MÄTER MAN VED?

Ved mäter man i kubikmeter (m³) och köps stjälpt med andra ord lösved. Huvudsakligen travas veden på pall, packad i säckar eller på annat sätt. Emellertid behöver man vara uppmärksam på att stora delar av kubikmetern kan vara luft konsekvensen av detta blir att lösveden ser mer ut i relation till t.ex. färdigstaplade säckar. 

ENERGI I VÅR VED

Djuplodad information: Vilken björkved är bäst att elda med då? Vår ved ligger normalt på mellan 15-20% i och fuktkvot och väger ca 14-15 kg. Så eldar du upp en säck blir det ca 60 kWh, och priset per kwh ca 1,40 inkl skatter o moms och överförings avgift vid en 100% verkningsgrad. Energivärdet på björkved är cirka 2650 kWh/m3 och ligger i mitten av bok/ek och al/asp/gran.

BJÖRKVED I STAPELBARA SÄCKAR

Vi på Norrortved erbjuder torr björkved packade i 40-liters säckar i enlighet med standard. Vår björkved är miljömärkt med svanmärkning (en av väldigt få leverantörer i norden) och kvalitén slår vad de flesta leverantörerna kan erbjuda. Varje vedbit är 30 cm och en säck ved väger ca 12-15 kg. Veden är torr och håller samtidigt en fuktighetshalt under 20 % detta leder till en optimal björkved att elda med. För att bland annat förenkla hanteringen, kan man enkelt stapla säckarna på varandra. Sammanfattningsvis kan man räkna på att 1 kbm ved i  stjälpt form motsvarar 15 stycken av våra fina björk vedsäckar.

staplad ved norrortved.se

FÖRDELAR MED STAPELBARA SÄCKAR

Vi tycker att det finns fördelar med att köpa veden i stapelbara säckar. Vi levererat din ved så är det nämligen betydligt enklare för dig att flytta veden från uppfarten. Veden blir inte ståendes där, i motsats till när du köper stor säck med stjälp ved i lösvikt.

Är du van att köpa ved i lösvikt har du säkert upplevt att ögat kan luras av mängden, det ser alltid ut att vara mer i säcken än när veden står uppstaplad i vedboden. Sammanfattningsvis och sammantaget är det smidigare och bättre i det långa loppet att köpa vedsäckar från Norrortved. Så vill du köpa torr björkved behöver du bara klicka på denna här.

Processbilder

 

Vår samarbetspartner cityved.se levererar innanför Stockholms tullar.